האם צריך לשלם?

השאלה:

למקום עבודתי מגיע בשעות הבוקר בחור שמוכר סנדוויצים. לאחר שהוא מסיים לעבור במשרדים הוא מותיר מספר סנדוויצים בסלסלה, כאשר מי שרוצה לאכול אותם משאיר לו את התשלום באותה סלסלה. על פי רוב כל הסנדוויצים נמכרים בו ביום.
שאלתי היא האם מותר לי לאכול סנדוויץ מבלי לשלם בשעה מאוחרת, כאשר הרוב המוחלט של העובדים כבר הלך והמשרד לפני סגירה. אציין כי הסנדוויצים מכילים ממרחים שלא יחזיקו מעמד יום שלם ללא קירור, כך שבכל מקרה המוכר יצטרך לזרוק אותם למחרת.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם היית שואל את המוכר הוא היה משיב שעושה זאת תמורת תשלום
ולא בחינם, וא"כ כל עוד הוא לא הפקירם אינך רשאי ליטול ללא
תשלום, ורק למחרת אם הוא מאשר זאת לך מותר לך לעשות זאת.