המשך עבודה כדי ללמוד תורה או פרישה לפנסיה

השאלה:

אני בן 60 ואני יכול ללכת לפנסיה, רק המשכורת תהיה 50% ואם אני הולך בגיל 67 תהיה 100%. אבל אם אני הולך עכשיו, אני יכול ללמוד בכולל כל היום. מה לעשות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח טבת תשע"ט 11:49

ב"ה

שלום וברכה

לא ניתן לענות על שאלה זו ללא הכרת הפרטים בצורה יותר מפורטת, כגון מהו שכרך כיום, מהי הפנסיה הצפויה וכמה באמת "יחתך" בעת הפרישה, כמו כן לא ברור האם בעוד שנה או שנתיים תקבל יותר, 60 או 70 אחוז, כולל עם מלגה או בלעדיה וכן על זו הדרך. ומאידך מהם צרכיך הכלכליים, ההתחייבויות שלך וכו' לכן אינני יכול לייעץ לך בענין.

על כל פנים, בין אם תחליט לפרוש ובין אם תחליט להישאר המדד הוא לעשות את הדברים באמת לשם שמים, כלומר אם תחליט לפרוש הדבר יבוא מתוך רצון אמיתי וכנה להידבק בכל היום בלימוד התורה, ואם תחליט להישאר בעבודתך, נקודת המבט היא שאתה עובד כדי לפרנס את עצמך ואת בני ביתך, ותעשה את מלאכתך ארעי ותורתך קבע.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר