מציאה שלא נדרשה

השאלה:

שלום וברכה. אני עובד במחסן ציוד של ארגון גדול. שבוע שעבר ראיתי שעון שמונח סתם כך ניסתי לברר של מי זה, חשבתי בהתחלה שזה של אחד מהעובדים והתברר שזה לא שייך לאף אחד מהעובדים. הנחתי את זה כבר שבוע ואף אחד לא בא לקחת. שאלתי, מה צריך לעשות עם השעון הזה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ח ניסן תשע"ז 9:54

לא ברור משאלתך, של מי לפי הבנתך השעון, האם יש לקוחות שבאים לקנות, סוכנים, מבקרים וכד'.

עוד לא ברור משאלתך מה היתה דרך הודעתך לקהל היעד ממנו המאבד - שנמצא כאן שעון, במודעה או באינטרנט או בכל דרך אחרת.

בדיעבד, שעון יד הוא דבר שאדם מרגיש בחסרונו, וסביר שהתייאש ממנו. הייתי מציע בכ"ז להכריז שלשה שבועות נוספים בדרך של מודעות והודעות למאבדים פוטנציאליים, במידה והוא לא נדרש על ידי אף אחד - הוא שלך.