השקעה כשרה במדד S&P 500

השאלה:

ברצוני להעביר את קרן הפנסיה וההשתלמות שלי למסלול מחקה מדד S&P 500 ורציתי לדעת באיזה בעיות הלכתיות אני יכול להיתקל וכיצד ניתן לפתור אותם (אשמח להבין את שורשי הדברים)

התשובה

הרב יצחק דביר | ד' סיון תשפ"ב 15:44

שלום וברכה

באופן כללי חשוב להבין שרכישת מניות היא בעצם בעלות ושותפות עם החברה, אם החברה עושה פעולות שמכעיסות את רבש"ע גם מחזיק המניות שותף אליהן.

במדד שעליו דיברת אין בעיה, משום שמדובר בעיקר בחברות של גוים (ללא חשש חילול שבת, הלנת שכר שכיר, ריבית וכו'), רובן עוסקות בטכנולוגיה כך שגם אין כאן שותפות לדבר עבירה.

בברכה

יצחק דביר