אחריות בגנבה ונזיקין

השאלה:

שלום כבוד הרב הי"ו,
אנו מדריכות באולפנא במסגרת שירות לאומי .
כחלק מתפקידנו נתבקשנו להכין סרטון לפעילות כלשהי . לצורך הצילומים של הכנת הסרטון השתמשנו במכשיר נייד של אחת התלמידות .
במהלך הצילומים המכשיר נפל ונשבר .
רצינו לשאול מי צריך לשלם לתלמידה עבור תיקון המכשיר (עלות של 300 ש"ח ) -
האולפנא או צוות המדריכות ?

שאלה נוספת -
אני מדריכה באולפנא במסגרת שירות לאומי , ובמהלך ההכנות לאירועי פורים נתבקשתי להעביר סכום כסף ששייך לשכבה של חניכותיי למישהו מסויים .
בנסיעה לצורך העברת הכסף נגנב לי הארנק ובו הכסף .
האם אני צריכה להחזיר לשכבה את הכסף שנגנב לי ?

תודה רבה
תזכו למצוות .

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. איני יודע איך סדרי האחריות ביניכן לבין האולפנא. אם האולפנא בקשה שתכינו במכשיר שלכם סרטון יש לה אחריות מסוימת. אולם גם לכן, וא"כ ראוי שתחלקו בתשלום בין האולפנא לבין בנות השירות.
ב. כיון שאת רק שליחה ואינך עושה את ההעברה תמורת תשלום את רק שומרת חינם ופטורה מגניבה.