איסור "אתו ואת בנו" במשק מודרני

השאלה:

לרב הגאון ר יעקב אריאל שליט"א שלום,
בימים אלו עסוק אני בעריכת כתביו של סבי מורי ר אשר וסרטיל זצ"ל.

בחסדי ה זכינו להוציא כבר את הארותיו על ספרים בראשית שמות והגדה של פסח וכעת אנו ממשיכים במלאכה.
כיון שבפרשתנו מעיר סבא על מצוות "אתו ואת בנו", שקשה לו כיצד מקיימים דין זה במשק המודרני, החלטתי לשלוח לכבוד הרב את דברי סבי מורי, ואלו דבריו:
(כב, כח) "אתו אות בנו לא תשחטו ביום אחד". מכיוון שהאיסור הוא גם בשני שוחטים בשני מקומות שונים, מטרידה אותי השאלה, כיצד אפשר להיזהר מפני לאו זה. אמנם נראה מדברי הגמ (חולין עח ע"א): בד פרקים בשנה המוכר בהמה לחברו צריך להודיעו,
אמה מכרתי לשחוט, אם כן חז"ל כבר פתרו שאלה זו, אבל הפתרון היה טוב לזמנם, ואלו היום צריך לכאורה לאסור כל שחיטה משום ספק דאורייתא - שמא שוחטים באותו היום גם האם וגם הוולד, שהרי אפילו בעזרת מחשב ואינטרנט לכאורה אי-אפשר להיות בטוחים מפני איסור זה. (פ מטות תשס"ג)

סבי נהג לשבץ בתוך דבריו תשובותיהם של רבותיו, ידידיו ובני משפחתו ומאד הקפיד להזכיר דבר בשם אומרו, על כן שמחים אנו להמשיך בדרכו זו - להביא גאולה לעולם, לכן נשמח לקבל תשובת הרב על דברים אלו ולשבצם בספר - בשם אומרם.
בברכה נאמנה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מכך שחכמים קבעו שרק בארבעה פרקים בשנה צריך להודיע לקונה משמע שבשאר ימים לא חששו לכך.

והסיכון שמא תשחט האם ובנה באותו יום הוא קטן מאד ולכן אינו בגדר ספק דאורייתא.
ואדרבה במשק המודרני החשש רחוק יותר כי רובו של הבשר נשחט לפי גילאים, כגון עגלים וכדו'