המנעות מממעשר כספים בגלל עול כלכלי

השאלה:

שלום רב, אני ובעלי הקפדנו עד היום לתת מעשרות וכרגע המצב הכלכלי פחות מאפשר זאת. ז"א אם כרגע ניתן מעשר לא נוכל לשלם את כל החשבונות שלנו. האם עדיין חלה עלינו חובת מעשר או שעד שהמצב ישתפר אנחנו פטורים ממנה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ז' אייר תשע"ט 16:04

באופן כללי מעשר כספים אינו מצוה מן התורה אלא מנהג מדרבנן שהנהיגו כאשר יש לאדם מאין לתת. כאשר מתחילים לתת מעשר כספים מן הראוי לקבלו שלא כנדר.

לגביכם תרשמו את ההוצאות ללימוד תורה של הילדים על חשבון מעשר כספים. ותעשו לכם רישום כמה נותר לכם לשלם. וכשירווח תעבירו למעשר כספים.