זכויות יוצרים

השאלה:

שלום, באתר המפורסם היברובוקס ישנם הרבה ספרים שכתוב עליהם שאסור להדפיס הספר אפילו לשימוש פרטי. האם זה אסור והרי אין להם זכות על הספר עצמו, ואם כן האם מותר להדפיס חלקים מן הספר?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר היטב מה הם הזכויות של אתרים באינטרנט על הספרים, ואולי קבלו זכות לפרסמם באתר רק לשם לימוד מהמסך ולא הדפסת הספר כולו. ועם זאת נראה לי שבמילים 'הדפסה' מתכוונים להדפסת כל הספר ולכן אם אתה נצרך לעמוד מסויים נראה לי שאין בעיה להדפיסו כשם שאתה יכול לצלמו מהספר.