לשמש כשופט בערכאות

השאלה:

כהמשך לשאלותי שבוע שעבר, רציתי לשאול האם יש איסור להיות שופט בבתי המשפט של המדינה או שכל דברי הפוסקים על איסור ערכאות מתייחסים רק אל בעלי הדין?
[לא ראיתי לזה התייחסות מפורשת בפוסקים, אבל כנראה ששאלה כזו לא היתה מעשית כל כך].

שוב תודה רבה ושבת שלום!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הוא חייב לדון שלא לפי דיני ישראל הדבר אסור.
אך אם הוא יכול לדון לפי דיני ישראל והוא ת"ח ברמה כזו שהוא מסוגל לדון לפי דיני ישראל יש מקום לבדוק את האפשרות לכך.

שופט הרוצה לשמש כשופט מחד ולא לעבור על ד"ת צריך לעסוק בדיני מסים , תעבורה וכד' שהם תקנות המדינה לדון בהם.