שימוש בבית ספר בגופנים שלא נרכשו

השאלה:

אני מנהל בי"ס, והתברר לנו שמצויים בביה"ס גופנים רבים במחשב שלא נרכשו באופן מסודר, אלא עברו מיד ליד והגיעו לביה"ס (למזכירות), וכמו כן עברו בין המורים.
שאלתי: האם יש היתר כל שהוא למצב כזה (בגלל שלא מדובר על עסק אלא על מוסד חינוכי ואין כאן כל מורות מסחריות, אלא לייפות דפי עבודה, מודעות המודבקות על הקירות וכיו"ב), או שעל ביה"ס לרכוש את הגופנים (בממון רב אותו דורשות החברות)?

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מצוי בשאלה מי ייצר את הגופנים, ישנם אתרי אינטרנט שמפיצים בחינם גופנים וכדאי שתורידו אותם ותפיצו אותם בין המורים. או שתברר במשרד החינוך האם הוא עובד עם חברות המספקות גופנים לבתי ספר במחיר נמוך.