תביעת הוצאות משפט

השאלה:

זה לא מכבר מכרתי דירה בבית שמש. כחלק מההליך היה עלי לקבל אישור מהעירייה שם שאין לי חובות אצלם הקשורים בדירה.
העירייה טענה שיש חוב ישן מלפני עשר שנים ולכן אינה יכולה לתת את האישור. אני טענתי שאין חוב כזה ושגם אם הוא קיים לא אני הכתובת אלא מי שגר בדירה באותה העת. פקידי העירייה הסכימו איתי אך טענו שידיהם כבולות ועלי לשלם, ואם אני רוצה אוכל א"כ לתבוע את העירייה בבית משפט לתביעות קטנות. (העירייה מניחה שאף אחד לא ירצה כאב ראש כזה בעבור סכום של כמה מאות שקלים).
האם מותר לי לתבוע גם הוצאות משפט (יום עבודה ונסיעות) כמקובל היום במדינה?
אציין כי בלי זה התביעה אינה משתלמת.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שמותר לך לתבוע זאת אע"פ שאין זה נזק ישיר.