טעות המוכר

השאלה:

קניתי מוצר -תיק ספורט ב180 שקלים, המוכר לא שם לב כנראה ונתן לי שניים , כשהגעתי הביתה ראיתי את הטעות ולא ידעתי אם להחזיר תיק שערכו גבוהה כל כך לפי ההלכה האם זה חטא לשמור אותו (גזל) וצריך להחזיר או שאין בעיה לשמור כי זו לא גנבה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ז ניסן תשע"ט 7:43

א. אם המוכר טעה אין זה אומר שזה מותר וחייבים להחזיר לו את התיק הנוסף.

ב. לרוב המוכר הוא רק פועל של בעל הבית, וכלפי בעל הבית זהו גזל או גניבה שכן הפועל הוציא מרשותו חפץ ללא קבלת תמורתו הכספית.