פניה לבית משפט

השאלה:

שלום וברכה עשיתי הסכם עם אשה באשר לקניית הדירה שלה ההסכם היה הסכם מגירה כיוון שבאותה העת לא היה באפשרותה למכור את הדירה עקב בעייה ברישום הטאבו לפיכך הסכמנו שאני ואשתי נשכור את הדירה עד שתתאפשר המכירה ודמי השכירות שאנחנו משלמים בינתיים נחשבים לנו כחלק מהתשלום של קניית הדירה (הסכמנו על סכום מסוים באותו החוזה) בינתיים עברו שנתיים וחצי והתברר לי לאחרונה שבעלת הדירה מכרה את הדירה לעו"ד המתמחה בנדל"ן התייעצנו עם עו"ד והוא השיב שיש סיכוי לתביעה מצדנו ועל כל פנים הוא יכול לעכב את מכירת הדירה לכמה שנים אציין שהזמן דוחק כיוון שאני המשפחתי עלולים למצוא את עצמנו מחוץ לדירה בתוך זמן קצר ובכן שאלתי היא: האם מותר לי במקרה זה לפנות לבית משפט רגיל ? אני יודע בברור שבעלי הנכס לא יסכימו להתדיין בפני בית דין תורני ואני חושד שאם אתחיל בתהליכים בבית דין תורני רשמי,הזמן שיקח לתיק לעלות לפני הדיינים עלול לגרום לי להפסיד את הדירה אודה מאוד על תשובה מהירה וברורה כל טוב!!

התשובה

מכון משפט לעם | ט"ז אייר תשע"ט 8:57

הסיכוי שאותו קונה יבוא מרצונו לדין תורה הינו קלוש בייחוד לאור זאת בהיותו עורך דין, עדיף להתקשר אליו ולהזמין אותו לדין תורה אם הוא יענה בסירוב לתבוע בבית משפט. אם גם זה לא מתאפשר ניתן לסמוך על דעת ספר כסף הקודשים שניתן לתבוע ישירות בבית משפט מי שהסבירות שלא יבוא לבית דין.