שריטה לרכב

השאלה:

שלום וברכה שרטתי בטעות רכב של אדם אחר. השריטה לא גורמת פגם מהותי אלא פגם אסטטי מסוים. בהנחה הוא לא רוצה למחול, כמה עלי לשלם לו שכן אין אפשרות לצבוע רק את מקום השריטה אלא צריך לצבוע את כל הדלת של הרכב. ואם צריך לשלם על צביעה של כל הדלת (יש לציין שבדלת יש עוד שריטה אבל פחות בולטת) כמה צריך לשלם כי יש פערים משמעותיים במחיר התיקון בין מוסכים שונים? הוא לא יודע ששרטתי לו את הרכב ואני מעדיף שזה ישאר כך כיוון שאני חושש שזה רק יגרום איבה. (אני לא מכיר את האיש הוא שכן של קרובי משפחה ונשמע שרוח הדברים שם הוא שעדיף לא להעיר סוגיות כאלו) האם אני יכול לשלם לו בעילום שם ובעילום הסיבה (כלומר פשוט לזרוק לו כסף לתיבת הדואר לדוגמא). בברכה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ה' חשון תש"פ 11:06

א. תצלם את השריטה שאתה עשית, כדי שלא תואשם בנזק גדול יותר.

ב. תיגש עם תצלום השריטה לשלשה פחחים ותקבל מכל אחד מהם את שווי הנזק.

ג. תדפיס את התמונה של הנזק. ותסמן איזו שריטה אתה שרטת.

ד. תכניס את התשלום לפי אומדן הפחחים (הממוצע בין שלושתם), ותצרף את התמונה למעטפה, ותשים בתיבת הדואר שלו, עם מכתב הסבר. ובכך יצאת ידי חובת הנזק.