הלוואה

השאלה: באחד הימים עליתי להסעה תלמידים, והנהג שמכיר את אחי, ביקש ממני לשבת לידו לאחר שהוא התוודע אליי, הוא סיפר לי שהוא במצוקה כספית קשה והוא מבקש הלוואה כנגד 10 צ'קים ע"ס 1200 ש"ח של שכן שלו. עשיתי מאמץ והלווית לו 12000 ש"ח ללא ידיעת אשתי, אני מסתיר את זה ממנה כבר חצי שנה. אתמול הוא התקשר אליי שוב ממש זועק לעזרה שאני אלווה לו שוב סכום של 5000 ש"ח כנגד 10 צ'קים של 500 ש"ח. מה עליי לעשות?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ב אלול תשע"ח 10:59

ב"ה

שלום וברכה

מצוות הצדקה היא אכן מצווה חשובה מאוד, ואשרייך שזכית בה.

יחד עם זאת, האמון בין בני הזוג הוא מאוד משמעותי וחשוב, במיוחד בנושאים כלכליים, ובמיוחד כשהדבר נעשה לאורך זמן.

הפתרון במקרה הזה הוא לשתף את אשתך באופן זהיר ומסודר, לשאול בעצתה, מה היא היתה עושה במקרה כזה, להגיע לתיאום ביניכם, ואז תוכל להמשיך ולהלוות לו.

בברכה

דוד