חשש רבית

השאלה:

לפני כחודשיים חתכתי פח אצל המסגר ושילמתי לו . נשאר מהפח חתיכה גדולה וסיכמתי איתו שבבוא היום אגיע אליו לכופף את הפח הנשאר ללא תשלום נוסף. כרגע אני מעוניין באמת להגיע אליו לשאר הפח . אך מאחר  שאני יודע שהוא עסוק מידי אולי אם הוא יזכר שזה אמור להיות בחינם הוא יתעצל ולא ימצא חן בעיניו, לכן התלבטתי אם בכלל להזכיר לו שזה אמור להיות בחינם ופשוט לשלם לו על כיפוף הפח הנותר. האם ישנו כאן חשש ריבית?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ד טבת תשע"ח 9:26

רבית היא המתנת מעות אצל הלווה. כאן אין המתנת מעות אצל המסגר, אלא יש כאן הוספה שלך על מה שהתניתם.