לימוד פרטי בזמן העבודה

השאלה:

שלום רב. אני עובד שכיר שעתי. בכל יום הבוס שלי מזין לי במערכת המחשובית פריטים/מקטים לספירה. ברגע שאני מסיים לספור אני שולח לו מייל שסיימתי והוא מזין לי ספירות חדשות. זה התפקיד שהביאו אותי לחברה, וזה הסיכום שלי. כל עוד שהבוס לא מזין לי ספירות אין לי מה לעשות. שאלתי היא האם אני יכול ללמוד בינתיים עד שהוא מזין לי ספירות חדשות או שזה בעייתי? חן.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ט סיון תשע"ו 10:46

מותר לך אם זה לא על חשבונו של בעל הבית. וכדי להוציא משם רע, כדאי שתודיע זאת למעביד.