מעשר כספים למי שאין לו כדי מחייתו

השאלה:

שלום: אנו זוג שהתחתנו לפני 3 חודשים חרדים אני אברך ואישתי סטודנטית פעמיים בשבוע לומדת ו3 פעמים עובדת ... ההכנסות שלנו הם מהכולל 700 ש"ח ומהעבודה שלה 2500 ש"ח ומההורים עזרה כלכלית ..... אנחנו מתקיימים בקושי ממש כיוון שיש לנו את ההוצאות השוטפות +תשלומי שכ"ל לאישתי השאלה היא : אם אנחנו צריכים לעשות מעשרות לכתחילה ?? רציתי לדעת תשובה מבוססת הלכתית כדי להיות רגוע בנושא

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ל' סיון תשע"ו 12:24

אינכם צריכים לתת מעשר כספים אלא צדקה מינימלית כמה שקלים בחודש. אתם יכולים לקבל עליכם בלי נדר  מעשר כספים ולרשום כמה ההכנסות שלכם שלכם וכשירחיב ה' לכם להוסיף זאת למעשר כספים.