הוצאות דלק במכונית חשמלית

השאלה:

שלום לכבוד הרב, אני עובד באירגון שמשלם דלק נסיעות בהתאם למרחק העובד ואני גר רחוק ממקום העבודה ומחזירים לי בהתאם, רציתי לשאול אם אני אקנה רכב חשמלי שאין לו הוצאות דלק כלל יהיה מותר לי להמשיך ולקבל את הכסף על הדלק ? תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אדר תשפ"ג 17:16

בס"ד

שלום וברכה

כשמחזירים נסיעות זה כולל בלאי של רכב וביטוחים וכדו', ועל כן החשבון איננו רק הדלק עצמו, ויש לדעת על מה המעביד משלם. אם רק עבור הנוזל אסור לתבוע, אבל אם משלם נסיעה שלמה, נראה שאפשר שיש בזה גם הוצאות אחרות (בלאי, בטוחים, ירידת ערך וכו').