נזק למנוע בעת קניית רכב

השאלה:

ביום רביעי קניתי קטנוע משומש, ובבדיקה עצמית התברר שמדיד השמן היה שבור ולא היה אפשר לראות את כמות השמן. כששאלתי על כך את המוכר, הוא ענה שנעשה טיפול ויש די שמן, ואין צורך להחליפו. מייד לאחר הקנייה נסעתי לעבודה, ובצאתי ממקום העבודה לא עלה בידי להניע את הקטנוע. שלחתי אותו עם גרר למוסך, ושם נאמר לי שלא היה די שמן מנוע, ולכן המנוע התקלקל. עלות החלפת המנוע גבוהה יותר משווי הקטנוע עצמו. האם המוכר צריך להשיב לי את כספי , או לכל הפחות להתחלק איתי בעלות הנזק?

התשובה

משפטי ארץ | אמונת עתיך 136 (תשפ"ב), עמ' 26

ביום רביעי קניתי קטנוע משומש, ובבדיקה עצמית התברר שמדיד השמן היה שבור ולא היה אפשר לראות את כמות השמן. כששאלתי על כך את המוכר, הוא ענה שנעשה טיפול ויש די שמן, ואין צורך להחליפו. מייד לאחר הקנייה נסעתי לעבודה, ובצאתי ממקום העבודה לא עלה בידי להניע את הקטנוע. שלחתי אותו עם גרר למוסך, ושם נאמר לי שלא היה די שמן מנוע, ולכן המנוע התקלקל. עלות החלפת המנוע גבוהה יותר משווי הקטנוע עצמו. האם המוכר צריך להשיב לי את כספי , או לכל הפחות להתחלק איתי בעלות הנזק?