מעשר כספים בלא רווחים

השאלה: שלום הרב אני לומד בכולל (לא בטוח שאקבל מלגה מהכולל)ועובד לפרנסתי כשלוש פעמים בשבוע באבטחה,פעם בשישי ועוד פעמיים אחהצ ערב . אשתי כמעט לא עובד היות והיא סטודנטית . קנינו דירה לאחרונה (בפרוייקט מחיר למשתכן) באמצעות עזרת ההורים. לכן גם יש לנו הוצאות משכנתא .יש לנו תינוקת והמשכורת שלי כנראה לא תכסה את החודש בדר''כ . (אבל אציין שעדיין יש לנו חסכונות, רובם מכספי ההורים והחתונה. חלקם ממה שהרווחנו) האם אנו חייבים במעשר כספים כל חודש ? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אדר ב תשפ"ב 12:31

בס"ד

שלום וברכה

כידוע יש ג' שיטות במעשר כספים. א. דאורייתא. ב. דרבנן ג. מנהג חשוב. רוב הפוסקים סוברים שמעשר כספים הוא מנהג חשוב וכך הוכרע להלכה.

מכיוון שכך במקום שההכנסה קטנה מההוצאות השוטפות אין חובת מעשר כספים אלא לתת צדקה לעניים, שאין מנהג מביא את האדם לידי עניות.

שבת שלום