זיופים בכשרות הבשר

השאלה:

האם יש להימנע מרכישת מוצרי בשר בקר, לאור כמות זיופי הכשרות שהתגלתה לאחרונה במוצרים אלו?

התשובה

רבני כושרות | אב תשע"ד

אין סיבה להימנע מקניית מוצרי בשר, אך לאור החשיפות האחרונות, בהחלט יש  צורך לנקוט במשנה זהירות. יש לדעת שהזיופים הפכו להיות מתוחכמים ומדויקים מאוד. גם תוויות של חברות גדולות ומפורסמות זויפו ושוכפלו. ראשית, כל בשר שקונים צריך להיות עם סימון כשרות בצורה של 'חותם בתוך חותם'. כלומר, צריכים להיות שני סימוני כשרות על האריזה, המופיעים בנפרד, ואינם מודפסים על אותה תווית. בדרך כלל יש תווית עם שם נותן הכשרות, הנחשבת חותם ראשון, והחותם השני הוא מדבקת הולוגרמה מבריקה בצבע כסף. באטליז ובחנות המוכרת בשר שיש להם תעודת כשרות משלהם – אין צורך ב'חותם בתוך חותם', אבל גם שם נצרכת זהירות גדולה. רכישת גושי בשר היא פחות בעייתית כי גוש הבשר אינו עובר עיבוד. בשרים מעובדים, כמו: קבב, המבורגר, בשר טחון וכדומה, כדאי לקנות ברשתות גדולות, שצורת רכישת המוצרים שלהן כמעט אינה מאפשרת זיופים וטעויות, או באטליז מוכר, שהצרכן מכיר היטב את ההשגחה עליו.