כשרות מאכלים- רשימה מקובלת אצל יהודי אנגליה

השאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א
אני ממשפחה ממוצא אנגלי, יש מאכל שנקרא מרמייט שאוכלים אותו באנגליה.
הבנתי שבאנגליה אין מערכת כשרות מסודרת אלא רק רשימה שמקובלת על אנשי הקהילה היהודית שם. לפי הבנתי לרשימה יש תוקף הלכתי מבחינת אנשי הקהילה.
יש 2 סוגי מרמייט, אחד מאושר ברשימה שמקובלת על יהודי אנגליה.

שאלתי היא האם ניתן לסמוך על הרשימה הזאת? עד כמה היא מעודכנת וראוי להסתמך עליה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מכיר את המאכל
ידוע לי שבאנגליה יש מערכות כשרות טובות וביה"ד של לונדון הוציא רשימה מסודרת של מוצרים שידוע לו שהם כשרים

אם אתה מתכוון לרשימה שחתום עליה ביה"ד הידוע של לונדון ניתן לסמוך עליה אם היא מעודכנת לשנה האחרונה