קניית מוצרי בשר מעובדים

השאלה:

מהן הבעיות המצויות ברכישת בשר מעובד?

התשובה

רבני כושרות | אב תשע"ד

במוצרי בשר ועוף מעובדים (כמו: נקניקיות, בשר טחון, חזה עוף או הודו שמוסיפים לו מים) החששות לבעיות כשרות רבים מן החששות לבעיות בגושי בשר המיובאים מחו"ל או בהודו ובעוף המשווקים ישירות מהמשחטות. חומרי העיבוד שמוסיפים לבשר - רבים: פוספטים, ניטרטים, סויה, סיבים תזונתיים, קמח מסוגים שונים, עמילנים שונים, וכמובן תבלינים, בכל אלו עשויות להימצא בעיות שונות.

גם ה'שרוולים' שלתוכם מכניסים את הנקניקיות ואת הקבנוס, צריכים להיות כשרים (ולא להשתמש לשם כך במעיים טבעיים של בהמה שאינה כשרה, או מעיים של בהמה כשרה שלא נשחטה כהלכה ונחשבת נבלה לכל דבר). כמובן גם עלולה להיות בעיה של בישול נכרי.

למרות הכול, עדיין הבעיה השכיחה ביותר היא בחומר הגלם העיקרי שבמוצרים, לאמור בבשר עצמו. במוצר המעובד יש כר רחב ונוח להכנסת בשר טרף לתוך התוצרת. בשל כך, צריך לנהוג בזהירות גדולה, ויש לקנות מוצרים אלו אך ורק תחת הכשר מוכר ומהודר, במקום מוכר, העומד תחת השגחה מוכרת של משגיח ידוע.