עדכונים

התפוזים הגיעו – חפשו אותם בחנויות (נהדר לשהחיינו בראש השנה!)

בציר ראשון לכרם אוצר בית דין – היין הקדוש בדרך, בשיתוף יקב פסגות!

מנגו קדוש כבר טעמתם? מעכשיו מחכה לכם בחנויות אוצר הארץ!

קודם
הבא

מי אנחנו

אוצר הארץ

אוצר הארץ הוא מיזם ייחודי שהוקם לפני 21 שנה, בהדרכת הרבנים מנהיגי הדור, הרב אברהם שפירא, הרב מרדכי אליהו, הרב שאול ישראלי זצ"ל, ויבדלו לחיים ארוכים הרב יעקב אריאל, הרב דב ליאור ועוד. את אוצר הארץ מנחות כמה מטרות מרכזיות:

  • חיבור הציבור לקיום השמיטה בארץ ישראל
  • שיווק פירות מהודרים תוך חיזוק החקלאות היהודית בארץ
  • הפצת קדושת שביעית לכל בית בישראל
  • התקדמות ציבורית לקראת קיום שמיטה כהלכתה במדינת ישראל

רשימת חנויות אוצר הארץ

לא נמצאו תוצאות….

מהיום קל, מהיר ונוח

לשמור שמיטה לכתחילה

נכנסים למערכת אוצר הארץ, נרשמים ומממשים את השובר.
כל כך פשוט כל כך מהיר

שאלות ותשובות

  • שאלות על מימוש המנוי
  • שאלות על שימוש במערכת
  • שאלות על "אוצר הארץ"

מתחברים לאזור האישי בלינק הזה ומזינים פרטי התחברות אישיים שנשלחו אליכם במייל וSMS (אם אין ברשותכם פרטי התחברות פנו למוקד השירות בכוכבית: 9273*)  רואים מה יתרת השוברים הקיימת אצלכם ומממשים בהתאם

אוצר הארץ מאפשר לכל אדם להחליט מה הסכום שהוא מעוניין בו בהתאם לצריכה המשוערת, לדוגמא: אם רכשתם מנוי בסך 650 ש"ח תוכלו ליהנות בכל חודש ממימוש של 50 ש"ח (שנת השמיטה היא שנה מעוברת)

במידה ולא ניצלתם את כל הסכום בחודש קיים הסכום ייצבר אוטומטית לחודש הבא

מתחברים לאזור האישי בלינק הזה ומזינים פרטי התחברות אישיים שנשלחו אליכם במייל וSMS (אם אין ברשותכם פרטי התחברות פנו למוקד השירות בכוכבית: *9273)

היתרה תופיע בעמוד הבית של המערכת מיד לאחר שתתחברו תוכלו לצפות ביתרה שלכם

בלחיצה על הפרופיל תוכלו לראות את "היסטוריית ההזמנות" שלכם שם תוכלו לראות כל מימוש שבוצע ואת כל הפרטים שלו

• אוצר בית דין – פירות וירקות שנזרעו לפני השמיטה וגדלים ונקטפים בשביעית. יבול זה קדוש בקדושת שביעית ומשווק במסגרת אוצר בית דין .

•  יבול שישית – תוצרת מערב השמיטה הנשמרת בחדרי קירור (בטטה, גזר, תפו"א, דלעת ועוד).

•  פירות וירקות שגדלו בשמיטה על ידי פתרונות הלכתיים – כגון: גידול במצע מנותק, גידולי מים, יבולים שגדלו בחלקי הארץ שאינם חייבים בכל דיני השביעית (ערבה, עולי מצרים).

כל מנוי של אוצר הארץ מחזק את החקלאות היהודית בארץ ישראל.
אנו מבקשים מכם להצטרף כמנויים לאוצר הארץ, כדי לתת לנו את הכוח והגב הצרכני וההלכתי להרים את כל הפרויקט הזה. כוחנו מול החקלאים, הסיטונאים, ושאר בעלי המקצוע נמדד על פי כח הקניה שלנו, וכאן אתם נכנסים לתמונה. כדי לשנות את דפוס הפעולה של השוק, ולהוביל מהלך של רכישה מחקלאות ישראלית, אנו צריכים להתאגד לכח משותף שיקדם את הענין. לקחנו על עצמינו להיות שלוחי ציבור כדי לשנות את פני הצרכנות בשמיטה, אך אנו זקוקים לשותפות שלכם כדי להרים את הפרויקט החשוב הזה!

על מנת שהפירות והירקות יהיו ראויים לשיווק בית הדין נדרש לטיפולים רבים בשלבי הגידול. טיפולים אלו אינם זולים, ולמעשה תחשיבי עלויות אוצר בית הדין אינם רחוקים מעלויות הפירות בשוק הפתוח. אנו עושים כל שביכולתנו כדי להבטיח שצרכני אוצר הארץ ישלמו פחות מצרכני השוק.

אנחנו לא יכולים להבטיח שבכל נקודת זמן הפירות של אוצר הארץ יהיו הזולים ביותר בשוק, אך אנו יכולים להתחייב שבפריסה שנתית מי שיצרוך את סל הפירות והירקות מאוצר הארץ לא ישלם יותר ממי שיצרוך סחורה באיכות דומה בשוק הפתוח, ואנו אף עושים כל מאמץ על מנת להוזיל את המחירים כך שצרכני אוצר הארץ ישלמו פחות בסיכום התקופה כולה.

מאמרים

לוחות קדושת שביעית

לוחות קדושת שביעית בירקות, בפירות ובשאר גידולים.

פירות אוצר בית דין במרכולים בהם קונים גם נכרים

במרכולים רבים קונים לא רק יהודים, והתעוררה השאלה הכיצד נחלק שם פירות שביעית, הלוא איסור מפורסם הוא שאין מאכילים את הנכרי פירות אלה

חיוב הפקר בפירות אוצר בית דין

אדם שקנה פירות מאוצר בית דין, בימינו, כאשר פירות שביעית משווקים דרך אוצר בית דין ומחירם נקבע לפי הוצאות המגדל והוצאות ההובלה והאריזה, האם מחוייב בהגיע זמן הביעור להפקיר את הפירות, ואח"כ לזכות בהם?

חישוב עלותם של פירות אוצר בית דין

בשנת השמיטה הנוכחית פועלים ברחבי הארץ כמה 'אוצרות בית דין', המספקים לצרכנים תוצרת הקדושה בקדושת שביעית. הבסיס ההלכתי לפעילותם הוא התוספתא בשביעית, בית הדין פועל בתור נציג הציבור לחלוקת התוצרת, בבחינת 'יד עניים'.

מדדים מקצועיים ומדעיים לקביעת גודל הפרי ב'אוצר בית דין'

'אוצר בית דין' הוא מסלול מקובל עבור הציבור הדתי שומר השמיטה לצריכת פירות בשנת השמיטה ובשנה שלאחריה. בחקלאות המודרנית, משתמשים באמצעים מתוחכמים המאפשרים להגיע לרמות דיוק גבוהות בתהליכי הגידול.

אוצר הארץ תוצרת יהודית לשנת השמיטה – רקע הלכתי

קביעת סדרי עדיפות מבחינה הלכתית הינה דבר מורכב ביותר, במיוחד לאור העובדה שהשאיפה של מערך אוצר הארץ היא לדאוג לציבור הצרכנים והחקלאים היהודים כאחד