אחוז הנגיעות המחייב בדיקה

השאלה:

שלום ויישר כוחכם
א. מה אחוז הנגיעות המחייב בדיקה? אשמח לדעת מקור לכך.
ב. האם לדעת הרב אורז שנקנה בסופר גדול בעל תחלופת מוצרים גבוהה חייב בבדיקה או אולי אפשר להסתפק בבדיקה מדגמית?
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. יש שלש שיטות מרכזיות בהגדרת מיעוט המצוי. אנו מכריעים שכל דבר שיש רגילות שיש בו נגיעות הוא מוגדר כמיעוט המצוי, ונראה שזה באזור 5% ואולי מעט פחות, אבל לא נראה כלל שאפשר למדוד באחוזים אלא בהרגשות.
ב. לכתחילה יש לבדוק, אמנם המצב היום משתפר אבל עדיין יש נגיעות מסוימת וכדאי לבדוק. בעבר ובישל אפשר להקל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי