איך בוררים אורז ושימורים

השאלה:

שלום,

1. בקשר לאורז של חצי חינם עם כשרות בד"ץ בית יוסף - מתחת לסמל של הבד"ץ רשום יש לבדוק לפני השימוש. באורז שנשאר לנו מפסח והוא עדיין טוב רשום בנוסף: כשר לפסח יש לברור 3 פעמים לפני השימוש כפי המנהג. אז מה התועלת בבד"ץ אם צריך לברור ולבדוק?
בדקתי איך בוררים אורז, ולשבת לברור שעתיים כוס וחצי אורז פשוט לא נראה שווה את זה. אם עד היום אכלתי מהאורז הזה בלי לברור ולבדוק כלום (לאו דווקא מאלה שכשרים לפסח) אני צריכה לחזור על זה בתשובה?

2. אותו דבר, קניתי קופסת שימורים של אפונה וגזר ומתחת לסמל של הבד"ץ רשום יש לברור. אז איך בוררים ומה משמעות הבד"ץ? רק שהירקות מעושרים כהלכה?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. בדיקת ג' פעמים שייכת רק לדיני פסח. בדיקה מתולעים היא פשוטה באורז, אפשר לסנן במסננת שיפלו החרקים ולא האורז, ולאחר מכן להעביר את האורז על שלחן או צלחת ולראות שאין בין הגרגירים חרקים.
2. שאלתך צודקת, אי אפשר לבדוק אפונה מבושלת, רק במבט חיצוני שאין נגיעות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי