?איך לבדוק מתולעים

השאלה:

לענין בדיקת פירות וירקות מחרקים, האם אני יכול פשוט לפתוח את הפרי ולהסתכל או שצריך לבדוק בספרים איזה סוג תולעת אני אמור לחפש ובאיזה אופן ניתן לראות אותה כגון ע"י השרייה במים או להסתכל מול השמש וכדו’ כמו שמפורט בספרים העוסקים בבדיקה מחרקים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

נושא בדיקת תולעים הוא ככל מקצועות התורה, על מנת לשחוט צריך ללמוד, על מנת לנקר יש צורך ללמוד לנקר, על מנת להפריש תרו"מ צריך ללמוד. גם בדיקת תולעים צריכה תלמוד, ועל כן לפחות בעיקרון צריך לדעת האם אלו חרקים חיצוניים או פנימיים (בתוך העלה), וכן האם החרקים מגיעים מאריכות זמן או לא.

בברכת והתקדישתם והייתם קדושים
הרב יהודה הלוי עמיחי