איך ניתן לבדוק גרנולה

השאלה:

הרב נשאל האם יש לבדוק את הצימוקים שבגרנולה, וענה בחיוב. שתי שאלות בעניין:
1. מה ההדרכה המעשית לבדיקת גרנולה בכלל? היא הרי מלאה בסיבים, גרגרים, צימוקים וכו’ אין סיכוי שבעולם לברור אותה מחרקים. האם ניתן לסמוך על בדיקה מדגמית?
2. איך ניתן לבדוק צימוקים (ובמיוחד מחרקים הנמצאים בתוך הפרי)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. גרנולה עדיף לקנות ממפעל מאושר שמפקח על בדיקת תולעים. לגבי צמוקים אפשר לבדוק מדגמית. כשאין ברירה אפשר לסנן במסננת אורז ולראות אם נופלים חרקים (אם נצאו חרקים עדיף לזרוק את השקית).
2. צימוקים בד"כ אין בפנים הצמוק אלא דבוק לקליפה. ועל כן השרייה במים פושרים או חמים מוציאה את החרקים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי