אכילת כרוב וכרובית

השאלה:

לכבוד הרב,

אמא שלי קונה כרוב וכרובית רגילים, ומשרה אותם בחומץ או מי מלח לכמה דקות, שוטפת ואחר כך מבשלת אותם. היא אומרת שכך ראתה אצל אימה, וכך היא נוהגת. האם מותר לי לאכול את הכרוב או הכרובית האלו? ומה דין התבשיל כולו שבו התבשלו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע היכן אמך גדלה, האם התנאים כמו בארץ. כמו כן אינני יודע מה הייתה עמדת הרבנים באותו המקום. בכל אופן נראה שירקות אלו שאתה דן בהם קשה להקל למרות שנתבשלו, אבל כל ההתר אם עבר ובישול הוא בדבר שהנגיעות היא רק מיעוט המצוי, אבל בכרובית וברוב הנגיעות היא גבוהה מאד. בכל אופן זה לא פוסל את כל המאכל, כגון במרק אפשר לאכול את שאר המרק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי