אכילת פרי הפטל הן שחור והן אדום, והכשרתם

השאלה:

מה הדין לגבי אכילת פרי הפטל הן שחור והן אדום, והכשרתם. האם ניתן להכשירם בשרייה במי סבון, או בחומר חיטוי greenup(גרין אפ) חומר אנטי בקטריאלי מחומרים טבעיים בהשריה של כחמש דקות ככתוב בהוראות יצרן פיתוח ישראלי באשדוד, ולאחר מכן לשוטפם במים ויאכלו ענווים וישבעו.

בברכת התורה,

אודה לקבל תשובה למייל

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה.

א. כעיקרון, פירות שחייבים בדיקה, לא מועילה שטיפה במקום הבדיקה.

ב. פטל שחור ואדום - חייבים בדיקה הואיל ושכיחות הנגיעות בהם היא לעתים קרובות ועוד יותר גבוהה אם מדובר בשיחי-בר.

ג. הבדיקה הראשונה היא חיצונית - בשקעים ובאיזור העוקץ - אם יש בהם זחלים צהובים או חרקים אחרים.

ד. לאחר מכן צריך להסיר את העוקץ במידה ויש, ולחצות את הפרי לשנים ולבדוק בדיקה פנימית.

ה. רק אח"כ לשטוף בחומר שכתבת

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב