אכילת קלחי תירס

השאלה:

קניתי סופר קלחי תירס של "סיון" וכתוב עליהם שהם כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות בקעת בית שאן וללא חשש טבל וערלה. רציתי לדעת אם זה אומר שאני יכולה רק להרתיח ולאכול בלי להוציא את הגרעינים ולברור? אני יודעת שעדיף לברור אבל האם זה בסדר אם אני לא אעשה את זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכה
אין צורך לבדוק את הגרגירים, אבל בין הגרגירים יש חרקים מצויים, ולכן את יכולה לבשל את התירס, לאחר מכן לחתוך את הגרעינים ולשטוף ואז לאכול, אין לאכול את הקלח שלם.

חנוכה של אורה
הרב יהודה הלוי עמיחי
המכון התורה והארץ