אכילת תולעת ממוס שוקולד

השאלה:

בסוכות שעבר אחותי הכינה מוס שוקולד (המרכיבים היו: שוקולד, סוכר ואבקות למיניהן שעורבבו ביחד ובושלו על הכיריים, ולאחר הבישול פוזרה אבקת קקאו ממעל). תוך כדי אכילה מן המאכל, הרגשתי בפי גוף זר ולאחר שהוצאתי אותו ראיתי תולעת שלמה מתה.

איננו יודעים מנין היא הגיעה, אם היא יכלה לשרוד את הבישול כך שגופה יישאר בצורתו השלמה או שהגיעה מן הקקאו שפוזר ממעל. שמעתי שעניין שרצים הוא רק אם עברו בבית הבליעה, אך זה לא לגמרי ברור לי.

מה דין המאכל בדיעבד ומה דיני על שהיתה בפי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

המאכל לא נאסר, שהרי הטעם בטל, האיסור הוא רק בשרץ עצמו שאיננו מתבטל.
כל זמן שהתולעת לא נאכלה אין איסור על האדם ללקק בעל חי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי