אכילת תותים

השאלה:

לפי מה שאמרו לי תותים הם הפרות הנגועים ביותר בתולעים וידוע לי גם שהתולעים הם קטנים מאוד וקשה לראות אותם, הם גם נדבקים לתות. וזרם מים חזק והשריה בימי סבון לא כל כך עוזר תמיד. איך אפשר להכשיר אותם מתולעים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

בתות שדה יש להוריד את הפטוטרת (העלים הירוקים עד האזור האדום שבתות), לאחר מכן להניח במים עם סבון להשרות מספר דקות ולבחוש היטב. לשפוך את המים ולחזור כך שלש פעמים. מבדיקות מעבדה כמעט ואין יותר חרקים. על כן אפשר לאכול כך את התותים.

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

<a href="http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=55016" target="_new">מועיל לטחון את התותים?</a>