בדיקת חרקים בבצל ובתבלינים במסעדה

השאלה:

אני עובד במסעדה המוכרת 'בשר על האש', ולצורך כך משתמשת בבצל רב, הן בטיגונו עם הבשר והן בתוספות. האם יש לבדוק את הבצל, וכיצד ניתן לעשות זאת? כמו כן, כיצד בודקים תבלינים ושעועית אדומה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | אייר תשע"ה

1. בבצל יבש יש חרקים לבנים בין הגלדים, חרקים אלו יורדים בשטיפה תחת זרם מים. כמות החרקים היא באחוזים גבוהים. על כן לצורך אכילת הבצלים יש להפריד גלד גלד ולשטוף תחת זרם מים, ואין צורך לחזור ולבדוק. זאת היא הדרך המומלצת והראויה. לאחר השטיפה אפשר לטגן ולבשל את הבצל. (יש אפשרות לקנות בצל חתוך שהוא כבר שטוף ונקיב, וכמו כן בגלל חשש "לינת לילה" (חכמים גזרו שלא לאכול בצל שהיה גלוי לילה) נותנים בו מלח ו/או חומצת לימון שמשנה את טעמו.

2. תבלינים – יש להעביר דרך מסננת דקה, ולבדוק האם נשארים קורים במסננת. כאשר יש קורים בתבלין עדיף לא להשתמש בתבלין.  די בבדיקה מדגמית של התבלין. אם לא נמצאו קורים, יש להכניס  את התבלינים לקירור, ולאחר מכן אין צורך לחזור ולבדוק אותם.

3. שעועית אדומה – יש להעביר על שולחן בדיקה או על צלחת לבנה, ולראות שאין חדקונית. לאחר מכן יש להשרות את גרגירי השעועית במים פושרים עם מעט מלח, ולהניחם לשרייה בלילה, כל שעועית שצפה יש לזרוק. כמו כן יש לראות שאין חורים בגרגירי השעועית.