בדיקת כרוב ופטרוזיליה

השאלה: שלום הרב , אם אני רוצה לקנות כרוב לא גוש קטיף או כוסברה ופטרוזיליה לא גוש קטיף( כאילו לא גידול מיוחד נגד חרקים) ולנקותו , האם מספיק שטיפה 3 פעמים בסבון (השריה של 3 דקות בערך כל פעם) ושפשוף , או שחייב להיות מומחה בלדעת איך לנקות זאת אומרת ממש להבין בנושא ולעבור הדרכה מסודרת או שכל אדם יכול לנקות בעצמו בבית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ג' סיון תש"פ 22:21

בס"ד

שלום וברכה

לגבי כרוב אפשר לכל אחד לבדוק, זה דורש זמן והקפדה גדולה. דהיינו להוריד לפחות 3 זוגות עלים חיצוניים של הכרוב, לאחר מכן להשרות בסבון מספר דקות לאחר מכן לשפשף את כל העלה, כולל הכפלים שבעלה משני הצדדים, כל סימן על העלה יש להוריד בשפשוף או לחתוך את העלה, השטיפה והשפשוף צריך להיות עד לב הכרוב ממש.

לגבי פטרוזיליה זה צריך מיומנות רצינית יותר, ויש מלבד כל האמור לעיל לבדוק גם מול אור, כדי לראות שאין חרקים פנימיים, לא הייתי ממליץ למי שלא למד את הנושא.

שתזכו לקבל את התורה בשמחה