בדיקת צמחי תבלין מחרקים

השאלה:

אנו רוצים לגדל בגינתנו צמחי תבלין (כגון: עשב לימון) לשימוש פרטי. מה נדרש מאתנו מבחינת בדיקה וניקוי מחרקים?

לפי הידוע לנו, כל ירקות העלים שאינם גדלים ב"גידול מיוחד ללא חרקים" טעונים בדיקה וניקוי. אך קבלנו הביתה עיתון של המורים הדתייים "אתרוג", ובו הומלץ על גידול צמחי תבלין ושימושיהם השונים במטבח, וכל זאת ללא הוספת שום מילה על הצורך לנקותם ולבדקם לפני השימוש. לכן, חשבנו שאולי יש להם דין שונה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להם דין שונה, אלא צריך לשטוף ולנקות עלה עלה בשפשוף קל, להתבונן בעלים מול השמש שאין עליהם חרקים שנדבקו וכן אין בתוכם חרקים. כל דבר מחשיד כדי לזרוק.