בדיקת תבלינים מחרקים

השאלה:

האם תבלינים צריכים בדיקה מחרקים, אם כן, האם כל התבלינים, והאם יש נפקא מינה אם אני קונה בסופר או בחנויות שהתבלינים חשופים?

אם ישנו צורך בבדיקה כיצד לבצע זאת, והאם די בבדיקה מדגמית, והאם הגושים שנוצרים בתבלינים או באבקות מרק בעייתיים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

תבלינים יש בהם בעיות חרקים, בייחוד חרקי מחסן, ולכן יש להשתדל לשמור במקום קר, ואז אין אפשרות של התרבות חרקים.

במקרה של גושים יש ללחוץ עליהם ואם הם מתפוררים הרי זה מלחות, אולם אם הגוש לא מתפרק הרי זה סימן של נגיעות. באופן כללי תבלינים (יש תבלינים שונים) יש לפזר שכבה דקה של התבלין על משטח לבן ולבדוק שאין בו נגיעות. אם יש נגיעות אין להשתמש במוצר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי