בטול איסור

השאלה: שלום הרב שאלתי היום את הרב שאלה בנושא של ביטול איסור לכתחילה בעניין של ממרח פסטו או שייק ירוק ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה של הרב! אשמח להבין הרב אמר לי שאין בזה ביטול איסור כמו שבטחינת קמח אין ביטול איסור. אם ככה מדוע צריך בכל זאת לשטוף את העלים היטב היטב? הרי הם נטחנים עד דק ממש תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"א חשון תשע"ח 9:50

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שיכול מדי פעם להתחמק חרק חלילה, ועל כן ככל שהחומר נקי יותר הסברא שלא ישאר כלל אחרי טחינה היא חזקה יותר, לכן הצרכנו רק שטיפה שאיננה טרחה גדולה. השטיפה לא נצרכת בשביל שאלת בטול איסורים.

שבת שלום