ברירת אורז ועדשים "בריאים"

השאלה:

שלום הרב.
בביתנו התחילו לשמור יותר על הבריאות, ואימי התחילה לקנות סוגי אורז שונים וכן סוגי עדשים שונים.
שאלתי האם דרך ברירתם של כל סוגי האורז שווה?
וכן האם ברירת כל סוגי העדשים שווה?

כמו’’כ רציתי לשאול מה קורה בדיעבד, כשאני יודע שהעדשים לא נבדקו כראוי או לא נבדקו בכלל?
תודה על ההתייחסות. אשמח לפירוט עד כמה שניתן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

את כל הקטניות יש לקנות רק טריים ולבדוק שאין בשקית קורים או חורים בשקית. עדיף לקנות בחנויות שהתחלופה גבוהה והקטניות נמצאים במקום קריר.

א. כל סוגי האורז בוררים באותה הדרך. עיקר הבעיה היא חדקנית האורז.
1. מעבירים במסננת שהאורז לא נופל והחרקים יכולים לפול. מתחת למסננת שמים נייר לבן לראות אם יש חדקנית האורז, כשיש עדיף לא להמשיך לבדוק.
2. לאחר מכן מעבירים גרגיר גרגיר על גבי שלחן.
ב. עדשים כולם באותה הדרך.
1. ניפוי כנ"ל.
2. מעבירים את העדשים מצד לצד.
3. משרים את העדשים במים פושרים כ 5-6 שעות, לאחר מכן מסירים את כל הצפים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי