ברירת תבלינים

השאלה:

שלום הרב,
לא הצלחתי להבין מתשובות הרב באתר -
האם צריך לבדוק תבלינים מחברות "מוכרות"? תבלינים כמו:
פלפל שחור, פפריקה מתוקה / חריפה, אבקת שום, אורגנו, כמון וכדומה.
האם העובדה שאנחנו מחזיקים את התבלינים האלו בפריזר עוזרת? איפה כדאי (הלכתית) להחזיק את התבלינים?

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

צריך לבדוק בראיית עין שאין קורים ולהעביר על גבי שלחן או צלחת ולראות שאין חרקים וכדו'. הכנסה למקרר (כל דבר שאין בו 16 מ"צ) מונעת התפתחות, כך שאם בדקת פעם את התבלינים והכנסת למקרר או מקפיא (אין משמעות היכן) אין צורך לחזור ולבדוק כיוון שלא יתפתחו דברים בקרור.