גידול בבית ללא חרקים האם אפשרי?

השאלה:

שלום רב، קיבלתי מארז לגידול עלי רוקט בבית. אני יודע שיש המון מורכבויות בקטגוריית עלי ירק. אילו פעולות אני יכול לעשות על מנת שאוכל לאכול את מה שגדל? האם יש חומר ריסוס שאני יכול להרכיב? אולי רשת? ובנוסף איך לעשות את הבדיקה על מנת שלא אעבור על איסורים. תודה רבהאילן ובהערכה، אילן

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב שבט תשע"ח 16:32

שלום

גידול ללוא חשש חרקים הינה מורכבת מאוד הדורשות פיקוח כל זמן הגדילה ונתינת פתרונות לבעיות שצצות. לכן נראה לי שיש לגדל את הירק בבית כרגיל  , ולפני השימוש והאכילה יש לבדוק בעין מול מקור אור שאין בו חרקים. ואם ישנם להסירם.