גידול צמחי תבלין בבית

השאלה: שלום הרב, הייתי מעוניין לגדל צמחי תבלין באדנית בתוך ביתי (עם רשתות על החלונות באופן כזה שרק לעיתים רחוקות מאוד (אחת לחודש) אני רואה חרק בביתי). בעקבות עיון בתשובה לשאלה דומה אותה נשאל הרב ברצוני לשאול: האם ישנם דרכים לגדל באופן ביתי ירקות נקיים מחרקים או ללא מיעוט מצוי (מבלי חומרי הדברה)? אם ע"י רכישת אדמה מסויימת, אמצעי הגנה מכניים מסויימים וכדו', להשאיר את האדמה כמות שהיא ללא צמחים במשך תקופה, לבצע בדיקות מדגמיות אחת לתקופה וכו.. האם בשיתוף כל אלה לא יהיה ניתן לגדל צמחים ללא מיעוט מצוי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אייר תש"פ 16:25

בס"ד

שלום וברכה

לא ברור שתצליח בגידול, כיוון שזה תלוי ברוחות ומזג אויר וכדו', אבל הדרך היחידה שאולי תצליח היא שהצמח יהיה בתוך רשת של 80-100מ"ש. ואז אולי אם ישימו לוחות דבק בתוך הרשתות, וכמו כן האדמה צריכה להיות מעוקרת מחרקים. וגם אז זה רק רוב הסיכויים ולא הבטחה מוחלטת.