גידולים למהדרין ללא חרקים

השאלה:

הואיל ושמעתי כי לא כל הגידולים הנ"ל הנה אכן למהדרין וכי יש חשש גדול של חרקים למיניהם שלא יורדים בשטיפה רגילה (ובהשרייה עם מי סבון לפני כן) אשאל את מע"כ, נכון להיום מאילו חברות אפשר לקנות? אציין שבמקום מגורי מביאים לפעמים מגידולים פחות מוכרים כמו: משק כהן מן ממושב בצרה, ירק קטיף ממושב כוכב מיכאל.

אוסיף ואשאל את הרב לגבי שימורים של כרוב כבוש בהשגחה מהודרת האם אכן בפועל הכרוב גדל במשטחים מבוקרים ואין בהם חשש כלל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

החברות המהודרות (כפי שפורסם בעבר) הם 1. חסלט. 2. עלי הבשור 3. גלאט. שימורי כרוב הדבר יתכן שיהיו נקיים, ובייחוד אם הכרוב הוא מאחת החברות הנ"ל. ברור שאם נכנס חומר לא טוב למפעל גם הכרוב הכבוש לא ינקהו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי