האם אפשר לעשות עם ירקות עלים ממרחים שמרסקים אותם עד הסוף ואז אולי חל "חצי בריה/ בטל בשישים"

השאלה:

אני מגדלת בגינה פטרוזיליה, כוסברה נענע וסלרי רציתי לשאול אם יש דרך להכשיר אותם לאכילה? ואם לא, האם אפשר לעשות איתם ממרחים שמרסקים אותם עד הסוף ואז אולי חל "חצי בריה/ בטל בשישים" (הבנתי שעם תותים ניתן לרסק ולעשות גלידה) תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' ניסן תשע"ח 10:40

שלום

1. חז"ל דרשו בדיקת העלים קודם אכילתם , לכן ניתן לבדוק ע"י הסתכלות בעין במקום מואר עלה עלה ואם לא נמצאו חרקים ניתן לאכול.

2. אם זו דרך הכנת תבשיל זה (כמו ריסוק חומוס בצממרח חומוס ןכדומה), ניתן להסתמך על הטחינה או הריסוק הגמור. שהרי אין כאן כוונת ביטול האיסור לכתחילה על מנת לבטל  האיסור, אלא הביטול האיסור נעשה אגב הריסוק שנעשה לצורך תיקון המאכל והכנתו.