האם יש נגיעות בשום

השאלה: שלום רב יש לי 2 שאלות 1)קיבלתי פירות מחו"ל ורציתי לדעת אם צריך לעשר פירות של חו"ל ואם כן איך מעשרים ומה הנוסח? 2)האם שום זה ירק שיכול להיות נגוע בתולעים וצריך לחתוך לשתיים כדי לראות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו אלול תשע"ז 10:48

1. פירות שגדלו בחו"ל ונגמרה מלאכן בחו"ל פטורים מהפרשת מתרו"מ.

2. לגבי שיני שום : בתקופת ניסן תשע"ז נעשתה בדיקה במכון ובעקבות הימצאות חרקים (אקרית, טריפים, עכבישים, וכד'), הן בשום יבש והן בשום טרי פורסם שמומלץ לקלוף את שיני השום ולשטוף אותן תחת זרם מים.