המלצות לבנית חממה

השאלה: לכבוד הרב שליט״א, שלום רב! אנו במהלך הקמת חממה ביתית עבור גידול הידרופוני של ירקות שונים. גודל החממה 4X3 וכדי למנוע חדירת חרקים לגידולים הומצלץ לנו לבנות דלת כפולה וכן להשתמש ברשת מש (צפיפות 50). 1. יש הרבה דגמים של רשתות מש - בודד, כפול. מה הכי מומלץ למניעת חרקים? יש דגם ספציפי מומלץ? 2. היינו שמחים לשמוע על אמצעים נוספים וליצור ״חבילה״ של אמצעים מונעי חרקים. תודה רבה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ז תמוז תשע"ח 23:07

שלום וברכה

ככל שהרשת צפופה יותר, חודרים פחות חרקים , אך מאידך המבנה פחות מאוורר ויותר חם. המינימום הוא רשת 50 מש. מומלץ לפרוש שתי רשתות זו על זו.

ישנם אמצעים נוספים ללכידת חרקים במבנה, כגון ריסוס בחומרי הדברה אורגניים וכן הצבת מלכודות צהובות וכחולות משוחות בדבק ללכידת חרקים.

בהצלחה

מוטי שומרון