המשך לשאלת כרובית

השאלה:

האם לפי דבריכם הכרובית, ואם כן, האם גם הברוקולי, הינם כשרים בכשרות רגילה, דהיינו כשרות רגילה של רבנות מקומית יכולה להשתמש בהם?
מה הם האחוזים עליהם אתם מתבססים, 0.5%, או 4-5 או על פי פסיקה אחרת.
בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כרובית וברוקולי (השנה) הם בוודאי ובוודאי כשרים, בגלל האחוז הנמוך מאד של הימצאות חרקים במוצרי סנפרוסט. הנגיעות השנה היא מאד מאד נדירה. לגבי מהדרין אנו רוצים שיהיה מצב של 0 חרקים או אפשרות של 0 חרקים (לאחר שטיפה).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי