הנחיות לברירת אורז

השאלה:

בס"ד איך בודקים אורז

התשובה

מכון כושרות | ט"ו חשון תשפ"א 17:48

שלום וברכה

הנגיעות באורז מצויה בין הגרגירים ולא בתוכם. כעשרה סוגי חרקים שונים שתוקפים את האורז. חלקם קטנים מגרגרי אורז וחלקם גדולים מהם. כשחרקים קטנים ביותר מעורבים בין הגרגרים, קשה למצוא אותם וצריך לברור את האורז באיטיות רבה.

הברירה המקובלת - מפזרים את האורז על גבי משטח, ומעבירים אותו מעט מעט תוך התבוננות בין הגרגירים.

הברירה המומלצת - כשבאורז מעורבים חרקים קטנים מאוד קשה מאוד לזהות אותם בברירה המקובלת, ולכן אנו ממליצים מאוד להקדים לברירה זו תהליך של סינון:

שלב א' - לנער את האורז במסננת בעלת חורים קצת יותר קטנים מהאורז, אם ישנם חרקים קטנים באורז נוכל לראות אותם כעת בנפרד על גבי המשטח התחתון. במידה ונופלים חרקים קטנים על המשטח, ישנו קושי גדול לברור האורז מהחרקים ואנו ממליצים לא להשתמש בו.

שלב ב'- את האורז שנותר במסננת מפזרים על גבי משטח, ומעבירים אותו מעט מעט תוך התבוננות בין הגרגירים. כעת החשש שלנו הוא רק לחרקים גדולים יותר והברירה יכולה להיות מהירה יותר. אם נמצאו חרקים בשלב זה יש להסירם, ולאחר שמסירים את כולם אפשר להשתמש באורז. (אם נמצאה נגיעות רבה מומלץ להמנע משימוש באריזה).