הקפדה בכשרות אצל החמות

השאלה:

הרב, שלום.
אצל ההורים של בעלי יש מספר דברים שאנחנו מקפידים עליהם והם לא.
ארטישוק - האם יש הבדל באכילה בין העלים של הארטישוק לבין הלבבות, השורש? אני ובעלי מתחמקים מלאכול, השאלה מה לעשות עם הילדים (5,3), לתת להם לאכול או למנוע מהם?
אני מאוד לא רוצה שיפגעו שאנחנו לא אוכלים אצליהם.
כרוב - חמותי חותכת את הכרוב דק ולאח מכן משרה אותו במים. השאלה אם יש מקום להקל על בדיקה שנעשתה באופן כזה?
חסה - בדר"כ הם כן קונים ללא חרקים, אבל בשבת האחרונה ראיתי שזו היתה חסה ערבית רגילה.
האם יש ירקות עלים שאפשר יותר להקל בהם? השאלה כמה למנוע מהילדים וכמה משום דרכי שלום לא להגיד כלום בעניין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יישר כח על הרגישות.

א. ארטישוק לבבות כמעט ולא נגוע, ולכן אפשר לאכול אותו מבושל. ארטישוק רגיל יש בו נגיעות גדולה, וקשה להתיר. לגבי ילדים, נראה שאם הם מנקים אותו היטב לפני השימוש, והאוכל מבושל אפשר להקל.
ב. כרוב, ג"כ מכיוון שעובר שטיפה טובה, נראה שבמבושל אפשר להקל גם לכם, אבל בודאי לילדים.
ג. חסה חיה לא לאכול. אבל אם עושים בדיקות מסוימות, אפשר לאכול לאחר בישול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי